Logo Bart Bulteel

Coaching

voor jou en met jou

Coaching is het ondersteunen, begeleiden en adviseren van individuele personen op psycho-sociaal en economisch-beleidsmatig vlak.  De adviesvraag kan betrekking hebben op verschillende terreinen:

persoonlijke groei

competentie ontwikkeling

omgang met medewerkers

bedrijfsbeleid

periodieke evaluatie en reflectie op eigen functioneren

strategische beslissingen

operationele vraagstukken

conflictsituaties

burn-out preventie

leiding geven

toekomstvisie uitwerken

tijdsbeheer

assertiviteit

omgaan met verbale agressie

ontwikkeling huisstijl bedrijf

klantgerichte vraagstukken

loopbaanoriëntatie

communicatie

stresshantering

zingevingsvragen

Verdiepen & herbronnen

Coaching vertrekt steeds van de actuele situatie waarin de cliënt zich bevindt. Het gaat om een verdieping in zichzelf, een herbronnen, een hanteren van de eigen gedachten en emoties, en het omgaan met persoonlijke problemen, vragen, perceptie en doelstellingen.

Handelen & oplossen

Coaching is een laagdrempelige en pragmatische vorm van adviesverlening en helpt bij het oplossen van conflicten, het benutten van ongebruikte mogelijkheden en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Mensen worden hierbij gestimuleerd om in zichzelf te geloven, hun leven in eigen handen te nemen en om oplossingsgericht te gaan denken.

Bart Bulteel

Je Coach

De coach Bart Bulteel (°31-12-1965) was eerder actief in de drughulpverlening, de bijzondere jeugdzorg, de asiel- en integratiesector, de psycho-sociale dienstverlening, en ook als freelance manager en facilitator. Hij is sinds het jaar 2000 actief als coach en consultant voor verschillende organisaties, diensten en bedrijven. Hij is ook vader, plusouder, en liefhebber van natuurbeleving, wandelen, klasssieke muziek, Spinoza, I Tjing en de non-dualiteit. Innerlijke reflectie, zelfinzicht en omgaan met veranderingen zijn centrale thema’s bij zijn manier van werken.

Logo Bart Bulteel

Meest gestelde vragen

wat wil je nog weten over coaching?
Wat is coaching?

Coaching is een vorm van begeleiding. Het doel is om mensen te veranderen of te helpen bij veranderingsprocessen. De kerninhouden gaan over kennis, inzicht en gedrag. De wisselwerking tussen deze drie elementen is essentieel. Coaching is geen therapie of counseling, welke meer gericht zijn op het opheffen van blokkades, genezen van ziektes en het opnieuw in beweging brengen na een traumatische ervaring.

Coaching is hier een “een-op-een” relatie, op basis van gelijkwaardigheid. De coach begeleidt, versterkt en begeleidt het leerproces. Het is de cliënt die het doel van het coachingstraject bepaalt.

Welke onderwerpen kunnen in de coaching aan bod komen?

Er zijn vele soorten van coaching: sportcoach, life-coach, persoonlijke coach, loopbaancoach, studiecoach, teamcoach, enz.. Hier gaat het specifiek over individuele coaching (personal coaching): bewustwording, een begeleidend leerproces, preventie, adviesverlening en/of verdieping.

Wat is het verschil tussen een coach en een therapeut?

Coach

Helpen vinden van antwoorden
Helpen vinden van oplossingen
Competenties helpen ontwikkelen
Leerproces begeleiden
Advies verlenen

Therapeut

Stellen van een diagnose
Behandeling van een ziekte
Helpen opheffen van een blokkade
Verlichten van symptomen
Gezondheid herstellen

Kan ik ook coaching volgen bij de coach ter plaatse?

Jawel, dat kan. Deze vindt dan plaats in Handzame, Amersveldestraat 204.

Wat is een externe locatie?

Een externe locatie betekent dat de coaching op een andere plaats gebeurt dan in het bedrijf waar u werkt. Dat kan dan bij jou thuis zijn, of in een restaurant, een vergaderruimte of in het kantoor van de coach zelf. Jij zelf bepaalt waar de coaching zal plaatsvinden. Je kunt dit ingeven wanneer je een datum activeert in de agenda.

Als ik coaching wil buiten West-Vlaanderen, kan dat?

Dat kan zeker. De coach komt op de locatie die jij ingeeft op de website, bij de datum die jij wilt. Indien de locatie buiten West-Vlaanderen is, dan wordt een kilometervergoeding mee aangerekend op de factuur (0,30€/km/excl.btw). Het is wel zo dat buiten West-Vlaanderen een coaching van minimaal 2u dient aangevraagd te worden.

Hoeveel sessies moet ik gecoacht worden?

Dat bepaal jij helemaal zelf. Soms is één sessie voldoende, soms vier. Soms wordt het een maandelijkse coaching, soms gaat het om een reeks van momenten waarop jij de coach ontmoet, afhankelijk van jouw specifieke vraag. Tijdens de eerste (oriëntatie)sessie wordt afgewogen of je met de coach wil opstarten, en voor hoelang. Jij bent tijdens jouw coachingstraject steeds jouw eigen regisseur. De coach past zich zoveel als mogelijk aan jouw wensen aan.

Wie is mijn coach?

De coach is Bart Bulteel. Klik hier voor meer informatie over Bart en zijn cv.

Wat is de prijs voor deze vorm van coaching?

De prijs voor de coaching is marktconform. De prijzen vermeld op de website zijn steeds “exclusief btw”. Voor elk uur coaching wordt een factuur opgemaakt. In de prijs (binnen West-Vlaanderen) zijn de vervoerskosten inbegrepen.

Wat als ik buiten de coachingsmomenten de coach nodig heb of wil spreken?

Behoudens wat je met de coach persoonlijk hebt afgesproken tijdens de reguliere sessies, kan je altijd een mail naar Bart sturen op info@bartbulteel.be. Je mag dan zo snel als mogelijk een antwoord van hem terug verwachten.

Heb je nog vragen, suggesties, bedenkingen of een verzoek,
dan hoor ik dat graag van jou.